top of page

GROWO-vermikompostiuutteen käytön hyödyt nurmikolle

Päivitetty: 6. toukok. 2021


GROWO-vermikompostiuute vahvistaa kasvin juuriston ympärillä olevan maaperän fyysisiä ja biologisia ominaisuuksia.

Nurmikon kuitukerroksen vähentäminen

• Yksi vermikompostiuutteen käytön erityisiä hyötyjä on kuitukerroksen väheneminen. Ligniini, joka on erittäin hyvin hajoamista kestävä polymeeri, muodostaa kuitukerroksen rakenteesta noin yhden neljänneksen. Vermikompostiuutteen sisältämät sellulolyyttiset mikro-organismit kykenevät entsymaattisesti hajottamaan kestävimmätkin polymeerit, kuten selluloosan ja ligniinin.

• Kivennäislannoitteiden liiallinen käyttö johtaa maaperän happamuuteen, mikä ei edistä vaadittavan hajottavien mikro-organismien määrän ylläpitämistä. Vermikompostiuute tuo maaperään jykeviä ja monimuotoisia mikrobikantoja ja parantaa maaperän hedelmällisyyttä edistämällä täydentävien maaperän mikro-organismien kehittymistä.

• Sieni- ja hyönteismyrkyt edesauttavat liiallisen tiivistyneen kerroksen kerääntymistä. Vermikompostiuute on luontainen kasvien terveyden kohentaja, jonka on todistettu toimivan kasvien taudinaiheuttajia vastaan. Käynnissä olevien tutkimusten mukaan mahdollinen toimintatapa estää taudinaiheuttajien pääsyn kasvien juuriin. Laboratorio- ja kenttäkokeissa on todistettu, että vesipohjaiset vermikompostiuutteet ehkäisevät haitallisia sieniä ja hometta merkittävästi. Vermikomposti on myös luontainen hyönteiskarkoite.

Vermikompostiuute on tehokas biostimulantti, joka edesauttaa juuriston kiihtynyttä syntyä, juurtumista ja kehittymistä ilman, että kuitukerros kasvaa liiaksi. Koristekasveille suunnattua GROWO-tuotetta voi käyttää kaikille koristekasveille, puille, siirtonurmelle, nurmikolle ja maisemointipensaille. Nurmikon kuitukerroksen vähentämiseen vermikompostiuutetta käytetään maaruiskutteena säännöllisin väliajoin, jolloin saavutetaan samalla myös muut tuotteen tarjoamat mahtavat hyödyt makro- ja mikroravinteiden luontaisena lähteenä.

Lue lisää käyttöohjeista: https://fi.korkeus.fi/product-descriptions.

36 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page