Kevät on tulossa!


Olemme varmoja, että asiakkaamme pitivät tämän vuoden lumisesta talvesta. Lumisilla talvilla on kuitenkin myönteinen vaikutus kasveihin ja maan hedelmällisyyteen. Lumi suojaa maaperää jäätymiseltä, mikä auttaa ehkäisemään kasvien juurten vaurioita. Lumi toimii eristeenä, jota ilman kasvisoluissa oleva vesi todennäköisesti jäätyisi ja vahingoittaisi solukalvoja. Paksu lumikerros suojaa kasveja myös talven tuulilta, jotka kuivattavat kukat ja lehtien silmut. Samalla se estää maaperää lämpiämästä ennenaikaisesti, jotta kasvit eivät aloita kukintaansa liian aikaisin.

Keväällä sulavan lumen aiheuttama kosteus tunkeutuu maaperään ja päätyy kasvien juuriin herättäen ne lepotilastaan, jolloin ne alkavat kasvaa. Luonnonolosuhteissa kasvaville kasveille sulava lumi on yksi tärkeimmistä kosteuden lähteistä koko kevään ajan. Lumisen talven vaikutus näkyy myös kesällä, sillä kasvit hyödyntävät maaperään varastoitunutta vettä sulaneesta lumesta.


Toinen lumen hyöty on se, että se suojaa kasveja jyrsijöiltä. Jos lumikerros on riittävän paksu, se voi pitää loitolla myös suuremmat eläimet.

Siksi odotammekin tänä vuonna suurta kasvua taimiltamme, hyvää satoa ja runsaasti väriloistoa puutarhoissamme. Voit myös parantaa maaperän laatua ja hedelmällisyyttä käyttämällä erilaisia maaperää parantavia tuotteita.

Yksi tehokkaimmista tavoista parantaa maaperän hedelmällisyyttä on käyttää biohumusta, eli vermikompostia, joka on kastematojen kuona-ainetta. Tutkimukset ovat todistaneet vermikompostituotteiden tehokkuuden, jonka myönteiset vaikutukset päihittävät tavallisen kompostin ja muut luonnonmukaiset lannoitteet.

GROWO-vermikompostiuute on monipuolinen orgaaninen lannoite, joka ei vaadi muiden valmisteiden käyttöä. Vermikomposti sisältää valtavan määrän hyödyllisiä bakteereja ja sieniä sekä muita mikro-organismiryhmiä. Näiden organismiryhmien välinen vuorovaikutus ympäristössä on erittäin monimutkaista ja monimuotoista. Käyttämällä GROWO-vermikompostiuutetta saat aikaan kasveille ystävällisen ympäristön, rikastat kasvien ympärillä vallitsevaa mikrobistoa sekä elvytät maaperää.

Tämän seurauksena saat luonnonmukaisesti kasvatettuja kasveja, jotka rikastuttavat ravintoasi ja tekevät sinusta terveemmän. Jos käytät GROWO-tuotetta kasveille, jotka eivät ole syötäviä, kuten takapihasi nurmikolle, voit olla varma, että lastesi vaatteet ja iho eivät joudu kosketuksiin kemiallisten lannoitteiden kanssa, jotka voisivat aiheuttaa allergisen reaktion.


Tarjoamme biohumuspohjaisia GROWO-lannoitteita hedelmäpuille ja marjapensaille, kaikenlaisille kasviksille, kukille, koristekasveille ja nurmikolle. Voit lukea lisää tuotevalikoimastamme ja valita tuotteesi sivustollamme: https://fi.korkeus.fi/shop


8 katselukertaa0 kommenttia