MITEN GROWO-VERMIKOMPOSTIUUTETTA KÄYTETÄÄN TALVELLA

Kun sää kylmenee, niin sisä- kuin ulkokasvien aktiivisuus vähenee ja ne vaativat vähemmän ravinteita ja vieläkin vähemmän kastelua. Mistä kasvit tietävät, että on aika vaipua horrokseen? Ne aistivat päivänvalon määrän vähenemisen syyspäivien lyhentyessä. Siksi onkin täysin luonnollista, että niiden biologinen aktiivisuus on tänä aikana rajallista, koska kasvit ovat lepotilassa. Jos siis kyseessä ei ole talvella kukkiva kasvi, sinun ei pitäisi kastella ja ravita kasvia yhtä paljon kuin kasvukauden aikana.

Kuinka usein sisäkukille ja koristekasveille tarkoitettua GROWO-tuotetta voi käyttää talvikauden aikana? Kun kasvin yläosa vaipuu horrokseen, juuret imevät edelleen ravinteita, vaikkakin hitaammin. Toisin kuin kivennäislannoitteet, GROWO ei aiheuta suolojen kasautumista maaperään. Kyseessä on pohjimmiltaan hitaasti vapautuva lannoite, jota kasvi käyttää tarvitsemansa mukaan. Se myös auttaa kasveja selviytymään talvesta ja suojaa niitä kasvitaudeilta ja haitallisilta hyönteisiltä.


Yleensä GROWO-tuotteiden ulkokäyttö loppuu jossakin vaiheessa lokakuuta, kun lämpötila laskee alle +14 C° asteen. Pidä tämä mielessäsi, mikäli käytät GROWO-tuotetta parvekkeella oleville kasveille, sillä lasitetun parvekkeen lämpötila voi vaihdella suuresti. On tärkeää siirtää sisäkasvit pois vedosta, mutta myös kuumien patterien lähettyviltä, jotta ilmasto pysyy kasveille miellyttävänä. Muista kuitenkin varmistaa, että kasvi saa edelleen mahdollisimman paljon luonnonvaloa siirron jälkeenkin.


Tämä yksinkertainen taulukko havainnollistaa GROWO-tuotteiden sisäkäyttöä myöhäisestä syksystä varhaiskevääseen.

SISÄKUKAT, VIHERKASVIT, HAVUPUUT

Kastelu marraskuu-helmikuu

1: 100

Kerran kuussa

Suihkutus marraskuu-helmikuu

1: 100

Kerran kuussa

MEHIKASVIT ja KAKTUKSET

Kastelu marraskuu-helmikuu

1: 250 (1 korkillinen 2,5 litraan vettä)

Kerran kahdessa kuukaudessa 60 ml juurien alle


Kukille ja koristekasveille tarkoitetut GROWO-tuotteet löydät täältä.

Toivottavasti huonekasvisi saavat nauttia parhaasta mahdollisesta talvihoidosta!

#orgaanisetlannoitteet

96 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki