Ajattele kestävästi! 4 syytä valita vermikomposti epäorgaanisten lannoitteiden sijaan

Maaperän rakenne

Kemialliset lannoitteet tuhoavat maaperän rakennetta:

· Epäorgaaniset lannoitteet sisältävät happoja, mukaan lukien rikki- ja kloorivetyhappoa. Nämä kyseiset aineet hajottavat maaperässä olevat paakut, jotka tekevät maaperästä löysän ja antavat sille luonteenomaista viskositeettiä.

· Näiden sitovien komponenttien tuhoamisen tuloksena maaperä tiivistyy ja sen pinta kuorettuu, joka puolestaan estää sadeveden imeytymisen ylempään viljelyskelpoiseen kerrostumaan.


Maaperän mikro-organismit

Mineraalilannoite estää maaperässä elävien mikro-organismien aktiivisuutta:

· Ne muuttavat maaperän pH-arvoja, joka puolestaan johtaa maaperässä elävien mikro-organismien muuttumiseen. Tavallinen maaperän pieneliökasvusto on perusedellytys sille, että kasveilla on hyvä luonnollinen immuniteetti eri kasvitauteja vastaan.

· Hyödylliset bakteerit ja sienet, jotka tuottavat terveellistä maaperää kasvien juurien ympärille tuottavat antibioottisia aineita, jotka tuhoavat monien kasvitautien taudinaiheuttajia.

· Jos siis käytät kemiallisia lannoitteita, sinun on neutralisoitava niiden happamoittava vaikutus lisäämällä vermikompostia ja/tai kalkkia maaperään.

· On kaikkein taloudellisinta käyttää mineraalilannoitteita maaperässä, jotka sisältävät enemmän humusaineita.

· Mineraalilannoitteen ja matokompostin samanaikainen käyttö vahvistaa mikrobiologisten prosessien voimakkuutta, ja tämän tuloksena mineraaliaineet ja orgaaniset aineet lisääntyvät samanaikaisesti.

Pohjavesi

Merkittävä määrä mineraalilannoitteista huuhtoutuu pohjaveteen:

· Vesiliukoiset lannoitteet hajoavat maaperään todella nopeasti. Sillä kasvit pystyvät imemään itseensä vain rajoitetun määrän ravinteita kerralla, todella huomattava osa lannoitteesta päätyy pohjaveteen, vaikka käytetyllä lannoitteella olisikin pitkäaikainen vaikutus.

· Samaan aikaan pohjavesi ei ole ainoa, joka tästä kärsii, vaan kemikaalit tunkeutuvat myöskin peruspohjan kerrostumaan. Tässä kerrostumassa ne reagoivat yhdessä saven kanssa, muodostaen vesitiiviitä muodostumia.

· Tämän seurauksena taloudellinen hyöty laskee, maaperä heikentyy, ja kasvit eivät ole saaneet tarpeellisia ravinteita.


Maku ja ravinteellinen arvo

Mineraalilannoitteella kasvatetut hedelmät ja kasvikset eivät ole vain vähemmän ravintopitoisia, mutta niiden maku on myös vähemmän mieluisa:

· Kemiallisten lannoitteiden hivenaineiden puute johtaa kasvisten, hedelmien, ja lehtivihannesten ravinteellisen arvon heikkenemiseen. Se heikentää myöskin kasvien kykyä vastustaa eri kasvitauteja.

· Tämän lisäksi mineraalilannoitteet heikentävät jo maaperässä elävien mikro-organismien hajottamiskykyä.

· Maun kannalta useimmat olisivat samaa mieltä siitä, että tämän indikaattorin mukaan orgaaniset hedelmät ja kasvikset suoriutuvat paremmin kuin ne hedelmät ja kasvikset, joiden kasvatukseen on käytetty mineraalilannoitteita.

Miksi se on tärkeää?

Kemialliset lannoitteet tarjoavat kyllä lyhytkestoisia tuloksia, mutta pitkällä aikavälillä ne vahingoittavat maaperää, pohjavettä, ja myös terveyttämme. Vermikomposti lisää kemiallisten lannoitteiden tehokkuutta, ja siksi se laskee niiden käyttöä 20-30%:lla, samalla kun typen ja fosforin assimilaation kerroin kasvaa.

Vermikomposti sen sijaan parantaa maaperää:

· Kyllästämällä maaperää kasvien kannalta suotuisassa muodossa olevilla ravinteilla;

· Ehkäisemällä kasvitauteja johtuen sen siinä olevista antibioottisista bakteereista;

· Löyhentämällä ja lisäämällä veden läpäisevyyttä.

Tämän seurauksena on mahdollista tuottaa terveellisempiä ja maistuvampia hedelmiä ja vihanneksia. Joten se on todellakin tärkeää mistä kasvit saavat niiden tarvitsemat ravinteet.

GROWO on kaikki vermikompostin loistavat ominaisuudet sisältävä nestemäinen vermikompostiuute, joka soveltuu käytettäväksi monella eri tavalla kaikkien kasvien kanssa. Lue lisää tai tutustu tuotteisiin verkkokaupassamme.

2 katselukertaa0 kommenttia