Ensimmäinen askel terveyteen on terve maaperä

Ihmiset syövät luonnollista ruokaa, joka on peräisin kasveista ja eläimistä. Jos se on terveellistä, tasapainoista ja ekologisesti tuotettua, tarjoaa se nälän tyydyttämisen lisäksi sinulle biologisesti aktiivisia aineosia, jotka auttavat vastustamaan ympäristössä tapahtuvien muutosten kielteisiä vaikutuksia.

Tällä tavoin syntyy myönteinen oravanpyörä - suosimalla biologista maataloutta autamme vahingoittunutta ympäristöä palautumaan, ja käyttämällä kestävästi tuotettuja ruokia suojelemme itseämme niiltä seuraamuksilta, joita piittaamattomalla asenteella voi ympäristöön olla.

Onko olemassa lannoitetta, joka toimii samalla tavalla kuin luonnon omat prosessit? Nestemäinen vermikompostiuute on uudenlainen luonnonmukainen pitkäkestoisesti vaikuttava lannoite, jonka ravintoaineet ovat kemiallisesti tasapainossa ja toimivat yhdessä auttaen maaperää palautumaan ja vähentäen ihmisen toiminnan aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia - erityisesti tapauksissa, joissa on aiemmin käytetty runsaasti kivennäislannoitteita.

Sen toiminta ei häiritse maaperän luontaisten prosessien etenemistä, vaan ohjaa niitä hellävaraisesti oikeaan suuntaan. Näin sekä maaperän että viljellyn sadon ekologia palautuu entiselleen, koska mikrofloora kykenee elvyttämään kuollutta maaperää, jolloin kaikki sen toiminnot ja kyky tuottaa runsaasti satoa palautuvat entiselleen.

Vermikompostiuute pystyy tarjoamaan kasveille biologista suojaa sekä kiihdyttämään kasvua ja kehitystä. Tämä johtuu siitä, että vermikomposti sisältää runsain mitoin mikro-organismeja, jotka tulevat matojen suolistosta. Matojen jätökset (uloste) ovat mikrobiologisen toiminnan keskiössä: madot nielevät orgaanisia aineita, jotka päätyvät matojen ruuansulatusjärjestelmään. Tämän seurauksena matojen jätöksissä on valtava määrä niiden suolistosta löytyviä pieneliökasvustoja, entsyymejä, vitamiineja sekä biologisesti aktiivisia aineita, joilla on suojaavia ominaisuuksia ja jotka estävät taudinaiheuttajien pieneliökasvustojen kehittymistä.

Verrattuna muihin luonnonmukaisiin lannoitteisiin, vermikomposti sisältää merkittävästi enemmän liikkuvia ravintoaineita matojen jätöksissä: 10-31 kertaa enemmän sulavaa kaliumia, 7 kertaa enemmän fosforia, 2 kertaa enemmän kalsiumia ja magnesiumia.

Vermikomposti sisältää valtavan määrän hyödyllisiä bakteereja ja sieniä sekä muita mikro-organismiryhmiä. Näiden organismiryhmien välinen vuorovaikutus ympäristössä on erittäin monimutkaista ja monimuotoista. Maaperänäytteessä mikroskoopin avulla nähtävistä miljardeista mikrobisoluista suurinta osaa ei voida eristää, kasvattaa tai tunnistaa kasvatettuna edes uusimpien laboratoriomenetelmien avulla. Emme vielä tiedä, miten nämä mikro-organismit toimivat oikeassa elämässä - tiedämme vain, että niitä on olemassa, ja olemme vasta saamassa selville, miten pelkästään 10 % näistä mikro-organismeista todellisuudessa käyttäytyy maaperän ekosysteemissä.

Käyttämällä GROWO-vermikompostiuutetta saat aikaan kasveille ystävällisen ympäristön, rikastat kasvien ympärillä vallitsevaa mikrobistoa sekä elvytät maaperää. Tämän seurauksena saat luonnonmukaisesti kasvatettuja kasveja, jotka rikastuttavat ravintoasi ja tekevät sinusta terveemmän. Jos käytät GROWO-tuotetta kasveille, jotka eivät ole syötäviä, kuten takapihasi nurmikolle, voit olla varma, että lastesi vaatteet ja iho eivät joudu kosketuksiin kemiallisten lannoitteiden kanssa, jotka voisivat aiheuttaa allergisen reaktion.


Mistä siis terveytemme todella saa alkunsa?

2 katselukertaa0 kommenttia