top of page

Miksi GROWO-vermikompostiuutteen käyttöohjeiden noudattaminen on niin tärkeää?


Vermikompostiuute on luontainen lannoite, jonka toiminta perustuu ensisijaisesti pieneliöihin, jotka ovat maaperälle hyödyllisiä, ja niiden vesiliukoisiin jätöksiin, kuten humusyhdisteisiin. Nämä prosessit ovat hienovaraisempia ja monimutkaisempia, eivät pelkästään ravinteiden lisäämistä maaperään. Siksi tietyistä suosiollisista olosuhteista olisi syytä pitää kiinni, jotta lannoite toimii mahdollisimman tehokkaasti. Nämä olosuhteet on listattu käyttöohjeissa ja niitä on helppo noudattaa. Tarkastellaanpa niitä hieman tarkemmin.


1. Älä ylitä suositeltua pitoisuutta ja annostusta

Tutkimusten mukaan vermikompostin vaikutukset ovat hyödyllisimmillään suositeltujen pitoisuuksien kohdalla. (Hussain N., Abbasi S. A., Erilaisista luonnonmukaisista jätöksistä koostuvien vermikompostien tehokkuus “puhtaina” lannoitteina: huippuluokkaa)

1. Veden tulisi olla klooritonta. Jos vesi on kloorattua, anna sen seistä vähintään 24-48 tuntia ennen GROWOn lisäämistä

Vedessä oleva kloori tekee uutteen hyödylliset pieneliöt toimintakyvyttömiksi, jolloin vaikutus on huomattavasti heikompi. Kloori haihtuu, kun veden annetaan seistä vähintään 24 tuntia avoimessa astiassa.

1. GROWO on säilytettävä suojattuna suoralta auringonvalolta +5 °C - +25 °C lämpötilassa

Kun uute altistuu yli 25 Celsius-asteen lämpötilalle pidemmän aikaa, bakteerit aktivoituvat, mikä ajan myötä vaikuttaa uutteen laatuun ja tehokkuuteen. Normaalisti pieneliöt ovat horroksessa puhtaassa uutteessa pH:n ollessa 9,5. Kun uutetta laimennetaan vedellä, uutteen pH muuttuu veden pH:ksi ja pieneliöt aktivoituvat tarkoituksenmukaisesti.


4. Suihkutus tulisi tehdä aamulla, kun sää ei ole liian kuuma tai tuulinen

Kun kasveja suihkutetaan, lehdille muodostuu pisaroita. Jos sää on erittäin aurinkoinen ja kuume, nämä pisarat voivat toimia suurennuslasin tavoin ja vahingoittaa lehtiä/viherkasveja. Voimakas tuuli heikentää tuotteen todennäköisyyttä päätyä kosketuksiin käsiteltävän kasvin kanssa.


Näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen mahdollistaa sen, että vermikompostiuute toimii mahdollisimman tehokkaasti. Voit lukea lisää GROWOn käyttökohteista pikaoppaasta.118 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page